danskebank-aalborgI dag skete det omsider – jeg skifter pengeinstitut. Beslutningen var egentlig truffet for længe siden, men en del usikkerheder på privatfronten har fået mig til at udskyde den. Min mor arbejdede i mere end 40 år i Danske Bank, men de sidste år var ikke gode. Danske Bank behandlede en af deres mest trofaste medarbejdere som skidt. Danske Bank har også altid været en torn i øjet på mig; jeg har aldrig brudt mig om deres monopollignende status kombineret med en ansvarsløshed hos bankens ledelse, som nogle kalder “risikovillighed”,  og især de seneste års “bankpakker” har vist de mest uskønne sider hos både politikere og Danske Bank. Læg dertil utilfredse kunder. Og så ikke et ord om Danske Banks holdning til investeringer. Banken gør et stort nummer ud af at de ikke investerer i atomvåben og har da også en liste over virksomheder, de ikke vil investere i. Men jeg forventer mere af investering end at de ikke har kendte negative konsekvenser. Hvis jeg skal investere, skal det være i noget, der er af positiv karakter.

Der var ingen gode grunde til at blive hos Danske Bank; kun trægheden hos mig og midlertidige usikkerheder i familiens økonomi  stod i vejen. Retfærdigvis skal det siges, at de medarbejdere, der kendte min mor, altid har behandlet mig godt i årene under min mors sygdom, hvor banken forvaltede min mors formue. Det er ikke dem, men selve bankinstitutionen, der får mig til at skifte.

Efter min mor arver jeg et beløb, der er så stort at jeg nu kan indfri alle lån (inklusive familiens boliglån) og dermed for første gang i mange år være helt gældfri.  Med andre ord: dette er et helt rent brud. Der bliver endnu en overgangsperiode, til Danske Bank har opsagt mine konti og alt er overflyttet, så jeg skal leve med dem endnu en måned eller i værste fald to.

Det pengeinstitut, jeg skifter til, er Merkur Andelskasse, der i modsætning til mange andre danske pengeinstitutter har et fokus på bæredygtighed og etik. Set i bakspejlet burde jeg have skiftet for mange år siden.

(Visited 71 times, 1 visits today)