ref-image

Den 13. august 2009 sad jeg på et hotelværelse i Los Angeles og prøvede at følge med i de danske nyheder. Den dag skrev en dansk politiker dette:

Vi har som danskere et særligt ansvar for de irakiske flygtninge.

I nat bekendte regeringen igen kulør. I nat stod det igen klart, at de partier, der sendte Danmark i krig, intet har tilovers for dens ofre. Det er tragisk, at det kun er oppositionen, der vil tage hånd om krigens ofre.

Også dengang var der en dansk regering, der havde et militært engagement i Irak. Også dengang flygtede mennesker fra Irak. Dengang forsvarede den daværende regeringen hjemsendelsen af de irakiske flygtninge med at der var roligt i det nordlige Irak.

I dag er der igen et dansk militært engagement i Irak, og Syrien og det nordlige Irak bliver terroriseret af Islamisk Stat. Mere end 2 millioner mennesker er flygtet fra Syrien; andre 4 millioner er internt fordrevne i Syrien. De syriske flygtninge flygter ind i Irak, men nu er de irakiske kurdere også på flugt.

I denne situation vælger den nuværende danske regering at begrænse mulighederne for asylansøgere. Hvad mener Margrethe Vestager – for hende er det, jeg citerer ovenfor –  mon i dag? Når en socialdemokratisk/radikal regering i disse dage bliver rost af Søren Krarup for sin flygtningepolitik, er der grund til bekymring.

(Visited 36 times, 1 visits today)