Kategorier
Blog Levende billeder

1864, sjette gang

1864-6

Bornedal maler stadig med den brede pensel, men det passer faktisk rigtig godt til denne del af serien. Var aftenens afsnit det hidtil blodigste afsnit af 1864? Jeg ved det ikke, men det blev i hvert fald i aften,  hvor krigens meningsløshed stod hidtil klarest frem.

Jeg kan ikke undgå at lægge mærke til at Wilhelm Dinesen er en vigtig skikkelse i serien – men ligesom i En kongelig affære er der en tendens til at gøre de unge hovedpersoner temmelig meget ældre, end de egentlig var. I modsætning til fremstillingen i En kongelig affære var kongen og dronningen faktisk teenagere og Johan Struensee var en gammel mand på 30. Under slaget ved Dybbøl var Wilhelm Dinesen faktisk kun 18 år gammel!

Senere i livet nåede Wilhelm Dinesen at få en datter, som de fleste nok bedst kender under navnet Karen Blixen, men det er en helt andet historie.

(Visited 60 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

En kommentar til “1864, sjette gang”

Skriv et svar