hd

Den tidligere borgerlige svenske regerings finanslovsforslag fra 2013. Foto: Hufvudstadsbladet.

Man er ikke vant til at holde valg i utide i Sverige – det er første gang siden 1958. Det er trist at de reaktionære nationalister i Sverigedemokraterna (eller rettere: de er også homofober og racister) fremtvinger dette. Men de viser samtidig hvad deres sociale ansvar eller rettere mangel på samme består i. Den borgerlige oppositions finanslovsforslag (se en oversigt over det hos Aftonbladet) rummer nemlig bl.a. dårligere vilkår for pensionister og arbejdsløse. Hvad mon den borgerlige opposition vil gøre efter et valg? Dagens afstemning kunne måske tyde på at de ville kunne leve at være i regering med Sverigedemokraterna som en slags uerklæret parlamentarisk grundlag.

(Visited 65 times, 1 visits today)