Det er blevet den sidste aften på året, og  jeg kigger tilbage for en stund. Det år, hvor jeg blev 50, endte med at blive et år med store bekymringer og store glæder. Min mor døde efter mange års svær sygdom. Vores datter måtte til lægen alt for mange gange med halsbetændelse; en overgang var vi temmelig bekymrede.

Men det var også i år, min hustru og jeg holdt en dejlig og minderig fælles fødselsdagsfest, hvor mange af dem, vi holder af, var samlet fra nær og fjern – bl.a. for første gang alle mine fire søskende. Jeg selv oplevede at blive kåret til årets underviser ved AAU. Hele familien drog i efteråret på weekend til London, og her var jeg til koncert med Kate Bush – en helt igennem uforglemmelig oplevelse. Vores datter så samme dag Warner Bros.-studierne; det havde hun talt om i flere år. Og sidst på året var der en lang pause med halsbetændelserne.

I skrivende stund er vi tilbage i Storbritannien for at fejre nytår sammen med tre af mine fire søskende og deres familier. Rejsen er betalt af penge, jeg har arvet fra min mor; på sin vis er dette hendes sidste julegave til os. Det er utroligt at tænke på at alle dem, jeg er sammen med på denne nytårsaften, er mennesker, jeg ikke kendte for 20 år siden. Om noget viser det hvordan tiden forandrer os og at der kan vente noget godt rundt om hjørnet. Lige nu er jeg vis på at det hele nok skal gå.

Min nytårshilsen til jer, der læser dette, er en på alle måder smuk musikvideo med Kate Bush. Spørger man mig, er “Moments of pleasure” fra The Red Shoes en af hendes bedste sange. Den skildrer det at skulle være i tiden, at elske og at miste, og det sidste vers giver mig altid en klump i halsen. Here come the hills of time.

Godt nytår.

(Visited 48 times, 1 visits today)