A bullet's impact is seen on a window at the scene after a shooting at the Paris offices of Charlie Hebdo, a satirical newspaper,

Foto: TIME Magazine.

Jeg sidder her til eftermiddag og retter eksamenssæt, da jeg beslutter mig til at holde en kort pause. Netop da opdager jeg den skrækkelige nyhed om terrorangrebet i Paris. Den slags afskyelige kriminelle handlinger kan selvfølgelig kun kalde på fordømmelse – det er svært, vel umuligt for mig at fatte at der er religiøse fanatikere, der tror på at der kan komme noget godt ud af at skyde mennesker på et redaktionskontor.

Nogle af tegnerne, der så tragisk mistede livet i dag, kan jeg huske fra min ungdoms tidlige møder med den dengang nye bølge af franske tegneserier – bl.a. husker jeg Wolinski. Jeg syntes måske allerede dengang at de pågældende tegnere ofte kunne være platte og sexistiske, og det syntes jeg også at Charlie Hebdo kunne være. Men man myrder ikke mennesker fordi man er uenig med dem. Så ville vor klode da også hurtigt være øde og tom.

Den triste ironi er at dagens mord meget nemt kan give de reaktionære nationalister i Front National og det ubehagelige sammenrend, der nu demonstrerer i Tyskland, mere vind i sejlene og skabe mere frygt og flere krav om udvidede beføjelser til politiet.

(Visited 56 times, 1 visits today)