I dag fylder David Bowie 68 år, og jeg følger med ham ind i et nyt år (og Elvis Presley, den gamle kæmpe, kunne være blevet 80). “Five Years”, denne klassiker af et nummer, der indleder Ziggy Stardust, er en af de mange af Bowies sange, der rammer noget dybt i mig. På netop denne dag, en sørgedag i Frankrig, er denne sang særligt passende med sin skildring af hvordan mennesker reagerer på voldsomme nyheder og bringes til at tænke over hvor lidt tid vi egentlig har tilbage.

Uden på nogen måde at bagatellisere de forfærdelige hændelser i Frankrig er det værd at huske at der også i går skete et andet terrorangreb. I hovedstaden Sanaa i Yemen blev mindst 37 dræbt og 66 såret, da en bombe sprang uden for politiskolen i byens centrum. Det var der ikke meget om i medierne i går. Vi har vænnet os til tænke at det, der i nogle dele af verden er usædvanligt, i andre dele af verden hører til dagens uorden.

Men livet skal gå videre. Jeg vil i dag fortsætte med at rette eksamenssæt. Der er te og chokolade og røde kuglepenne, der langsomt skal slides op.

(Visited 41 times, 1 visits today)