sort

Her til morgen vågner jeg og ser den tragiske nyhed om endnu et drab på en uskyldig borger i København. Jeg håber at Danmark nu kan reagere lige så værdigt som den franske befolkning gjorde i januar i år og som den norske befolkning gjorde i juli 2011. Det er nemlig lige præcis det modsatte, de mennesker der står bag den slags vold og mord, gerne vil have – de vil gerne have andre til at være bange, de vil gerne have andre til at føle mistro og had, for det er nemlig den eneste følelse, der selv kan anspore dem. Min umiddelbare fornemmelse er at gerningsmanden ligesom i bl.a. Frankrig og Norge er en “ensom ulv”, der har fået sit had næret af inspiration fra fanatiske holdninger, der i mere end én forstand ikke kender nogen grænser.

Mine tanker går til dem, der i denne weekend har mistet en, de holdt af på grund af dette vanvid.

(Visited 50 times, 1 visits today)