Jeg har ikke rigtig kunnet finde ud af hvad jeg synes om Russell Brand. Er han mere end en storsnakkende skuespiller og komiker, der kompenserer for en ujævn karriere og et rodet privatliv ved at genopfinde sig selv som venstreorienteret aktivist? Formodentlig ja. Det er efterhånden klart for mig at han er en vigtigere skikkelse end man troede. Her er hans reaktion på det britiske parlamentsvalg, hvor de britiske konservative genfandt sig selv som populært parti (i England). Den vigtige pointe kommer til sidst.

Der har været masser af valgresultater, jeg har været meget utilfreds med i årenes løb. Tilbage i efteråret 2011 var jeg en kort overgang meget lettet over at VC-regeringen var blevet fortid med al dens mistro og arrogance, og jeg troede i ramme alvor en kort overgang at der nu skulle føres en helt anderledes politik. Få måneder senere var det hele kørt i grøften, og de populære partier var lige så elskede af befolkningen som før. Senere i år er de populære partier formodentlig kommet til magten igen, og jeg skal finde en måde at lære at leve med det på i det daglige. Én ting er at blive ved med sammen med andre at protestere mod urimelighederne, en anden er at man i det lange løb kan miste modet.

Det vigtigste våben imod en ufølsom og ligeglad og usolidarisk politisk virkelighed er at vise i praksis, at der er andre værdier end de værdier der regerer landet og at de kan udrette noget. Det er dét der er Brands vigtige pointe.

(Visited 60 times, 1 visits today)