0_cbbff_6c5b945d_orig

Ikke mange ved at der var et russisk rumfærge-program. Den russiske rumfærge hed Buran og lignede den amerikanske til forveksling, præcis ligesom det russiske overlydspassagerfly lignede Concorde til forveksling. Og ligesom i det amerikanske rumfærgeprogram var der mere end ét fartøj. Men ingen af dem kom nogensinde ud at flyve bortset fra én ubemandet testflyvning i 1988. I 1991 brød Sovjetunionen sammen, og i 1993 blev det russiske rumfærgeprogram lukket.

Baikonur-rumbasen i Kasakhstan har dannet rammen om det russiske rumprogram siden starten i 1957, og det er dér, de glemte rumfærger stadig findes. En blog har en lang og fascinerende billedserie fra den enorme hangar i Kasakhstan, hvor de ubrugte russiske rumfærger står og forfalder den dag i dag. Jeg kan ikke russisk, så jeg kan ikke læse teksten, men billederne taler deres tydelige sprog — en vemodig og fascinerende fortælling om kontrasten mellem drømmene om at komme ud i rummet og de store fartøjer med vinger dækket af støv.

(Visited 971 times, 1 visits today)