Kategorier
Blog Det er din egen skyld På farten Poetry slam

En sær aften

Tobias Dalager varmer op.

Her til aften deltog jeg i Aarhusmesterskaberne i poetry slam. Med var både nogle af de Aarhus-poeter, jeg mødte første gang tilbage i april, og mere (for mig) kendte ansigter, nemlig Tobias Dalager (der var det ene “offerlam”, dvs. opvarmningsnavn uden for konkurrence) og Mark Jensen-Skovgaard (sidste års mester).

Jeg havde bestemt mig til at slukke min telefon for ikke at følge med i valgresultaterne, men nysgerrigheden og konferencier Mathias Bundgaards optælling fik mig overtalt til at se efter. Det var en trist omgang.

Sejren til blå blok var helt i tråd med alle meningsmålinger siden 2012. Særligt foruroligende var det at Dansk Folkeparti nu er landets næststørste parti. Jeg burde havde anet uråd, men voldsomme højresvingsulykker er notorisk svære at forudsige.

Ingen af os der deltog var glade. Galgenhumor og bandeord dominerede samtalen. Man skulle tro at der ville være andre der var glade derude, men af en valgsejr at være var der forbløffende lidt fest i gaden i Aarhus. De andre blev hængende mens jeg med nød og næppe nåede det sidste tog nordpå. Jeg ville ellers gerne have haft en dobbelt IPA i Universitetsbaren – 70 centiliter, 8,5% styrke.

Lige nu tænker jeg dette: Jeg skal nok klare mig. Jeg har et godt job og en lang uddannelse og så vidt vides ingen alvorlige helbredsproblemer. Men flygtninge og asylansøgere og arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagere får en tur i gabestokken i de næste fire år. Nu er det tid for de af os der ikke har stemt på højrepartierne at være solidariske med dem, der nu skal udskammes, ikke bare i ord, men også i handling. Det bliver heller ikke en god tid for arbejdet mod den globale opvarmning eller for menneskerettighederne, to områder bl.a. Dansk Folkeparti er direkte ligeglade med. Kampen mod skifergas og motorveje skal om noget intensiveres på det folkelige plan. Hvad der sker på universitetsområdet ved jeg ikke, men det bliver næppe en fest heller.

Mit eneste håb er samtidig et grumt ét, nemlig at Dansk Folkeparti kommer i regering som det store parti de nu er blevet, for det vil i længden koste dem alvorligt i popularitet.

Og hvordan var teaterforestilllingen så, Mrs Lincoln? Jeg kom faktisk i finalen og blev nummer tre. Kathrine Volsing blev nummer to, og Lauge Lund Christiansen fortjent vinder. Tredjepræmien var en flaske rødvin og 300 kr. Hvis jeg så da bare kunne lide rødvin…

Tak til HAPS-folkene fra Aarhus for godt samvær og en vegansk pizza. Det er bestemt ikke jeres skyld, at det blev en sær aften.

(Visited 50 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar