Kategorier
Blog Det er din egen skyld Poetry slam

Valgtale 2015

valgkortMange ved hvor jeg stemmer (ud over at det er på Gl. Lindholm Skole i Nørresundby), og jeg vil ikke komme med en partipolitisk opfordring i dag. Hvis man ikke ved hvad jeg stemmer på (jeg har ingen fornemmelse for hvad folk ved om mig generelt), er det faktisk heller ikke så vigtigt. Jeg er ikke kun et politisk menneske (måske kan jeg kun se sur ud på tv), men af og til bliver jeg politisk.

Jeg stemmer her til morgen; i aften deltager jeg ved Aarhusmesterskaberne i poetry slam. Ligesom i politik har jeg ingen illusioner i poetry slam.

Der er en stor forskel på ikke at have illusioner og på at være desillusioneret. Jeg har ikke nogen illusioner om at verden automatisk bliver bedre, blot fordi dem, jeg støtter, får mere opbakning. Der er en stadig og vedvarende kamp for forandring, som er nødvendig, sådan som verden ser ud.

Hvis der er noget, der kan gøre mig desillusioneret er det de selvcentrerede holdninger, der får store dele af den politiske debat til at handle om hvad “vi” skal gøre ved “dem”.  Der er en masse snak om penge, men meget lidt samtale om solidaritet.

Alle kan blive arbejdsløse en dag. Alle kan blive alvorligt syge en dag. Alle kan blive flygtninge en dag.  Vandringen fra “os” til “dem” kan være meget kortere end man tror.

For 3 uger siden troede jeg nok (uden nogensinde at have sagt det eller tænkt det bevidst) at jeg ikke kunne blive kørt ned på den stilleste vej i Aalborg. Men det kunne jeg. Det tog kun et øjeblik. På samme måde er det med de store forandringer i et menneskes liv.

(Visited 227 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar