image
image
Der er muligvis et paradoks gemt her. Jeg holder af øl, men de fleste af ugens dage drikker jeg slet ikke alkohol, og jeg bryder mig ikke meget om fulde menneskers selskab. Men smagsoplevelserne og den store rigdom af udtryk, der findes i ølverdenen i dag, holder jeg meget af. Engang var øl fra USA en kedelig omgang – smagløse og overkarbonerede parodier på gullig pilsner – og jeg har kolleger der har troet at der ikke er mere at sige om amerikansk øl end dét. Siden Jimmy Carter i 1979 tillod hjemmebrygning af øl er der imidlertid vokset en stor skare frem af mikrobryggerier, og blandt dem finder man nogle af de bedste repræsentanter for moderne ølkultur.

I dag besøgte vi Brooklyn Brewery, som er et af de største af disse “mikrobryggerier”, stiftet i 1988. Også i Aalborg/Nørresundby er dets enkle grønne og hvide logo med skønskrift-B’et velkendt.

Vi ankom i god tid og tilbragte en halv times tid med at stå i kø. (Over for bryggeriet ligger i øvrigt det fremstormende medieforetagende VICE.) For at kunne komme ind og deltage i rundvisning og ølsmagning skulle min hustru og jeg vise legitimation (ikke fordi vi ser ud til at være under 21) og love at passe godt på vores datter på 14.

Rundvisningen var kort, og der var (sådan som det skal være) meget varmt hvor mæskningen finder sted. Men i tappehallen var der klimaanlæg. Vi fik en samling anekdoter om bryggeriets grundlæggere og om hvordan dets logo blev til.

Brooklyn Brewery er ikke så mikroskopisk mere. Hele 30 procent af den øl, der produceres på bryggeriet, bliver i øvrigt solgt i Sverige. Der er nu indledt et samarbejde med Carlsberg om en aflægger af bryggeriet netop på svensk grund.

Bagefter var der mulighed for at smage på bryggeriets ølsortiment; ølsmagningslokalet var stort og den temmelig overvældende larm fra de mange snakkede gæster lagde desværre en dæmper (et paradoksalt, men nødvendigt ordvalg) på oplevelsen ved at drikke en Blast!  dobbelt IPA.

image

Til gengæld fik hele familien om aftenen nogle suveræne hjemmelavede is hos en rent vegansk isbar andetsteds i New York. Jeg fik jeg jordbæris og is lavet med grøn te (!!!) På billedet ovenfor ser man vaflen lynskudt omkring dens halveringstid. Den pågældende isbar må snildt kunne etablere en filial i Danmark, for den hedder DF Mavens.

(Visited 82 times, 1 visits today)