2015-09-05 00.09.032015-09-04 23.20.54

Det blev en lang dag, og jeg gik hjem tæt på midnat. I Madrid var der stadig mange mennesker på gaden, og temperaturen var rigtig behagelig. Begge dele er helt ulig Danmark.

Først deltog jeg et langt seminar med korte foredrag efterfulgt af et møde i vores forskernetværk hvor vi talte om de kommende begivenheder i netværkets sidste år. Der var forslag om at holde næste møde på Cypern og at lade det sidste møde finde sted i Portugal. Der skulle også være en sommerfilmen, og her var der forslag fra Cypern, Portugal og Malta. Alle nåede frem til en retfærdig løsning, hvor Malta tog sig af mødet, Cypern af sommerskolen og Lissabon af det sidste møde. Det var interessant at opleve at der i denne forskersammengæng faktisk ikke var nogen stor lyst til at promovere sig selv på bekostning af de andre. Der er ikke så store egoer i denne sammenhæng, men en masse dygtige mennesker. Det kan jeg godt lide.

I pauserne talte vi med deltagerne fra de andre aktiviteter som finder sted samtidig. Nogle af dem har jeg kendt i mange år, og et par af dem er endda tidligere kolleger fra Aalborg. Meget ofte kom snakken ind på de dårlige muligheder for at få forskningsmidler, og også nogle af dem der normalt anses for at have succes gav udtryk for at fordelingen (også) i forskningens verden er blevet helt urimeligt skæv, så dem der har får endnu mere, mens dem der intet har, bliver ved med at have ingenting.

Kl. 17.00 startede WSFM/BEAT-workshoppen, som ikke er del af vores forskernetværk men omfatter stort set de samme mennesker. Og så var det omsider tid for mig til at holde mit eget foredrag. Det gik egentlig meget fornuftigt. Der var en hel masse spørgsmål og kommentarer, og det var godt at få en kvalificeret snak med andre om dette arbejde, som i foråret var er studenterprojekt men nu er en forskningsartikel.

Dagen sluttede med en fælles middag for de flere deltagere i workshoppen. Og igen endte vi ofte med at tale om de der forskningsmidler, mange af os har så svært ved at få.

I morgen går det løs igen.

(Visited 144 times, 1 visits today)