afrika

Mere end 70 procent af det genbrugstøj, der indsamles i Europa, havner i afrikanske lande. Nu foreslår flere afrikanske lande et stop for import af genbrugstøj.

Der er for meget tøj, som ikke holder længe, og som har indbygget forældelse. Selvfølgelig er mode også en faktor, der skal tages i betragtning her. Men den helt store grund til at nogle kredse i de afrikanske lande ikke er så glade for genbrugstøj fra Europa er at genbrugstøjet simpelthen gør det sværere for den lokale tekstilindustri. På den anden side skaber genbrugstøjet også lokale arbejdspladser, for det skal sorteres, distribueres og sælges.

Tænker man lidt efter, er det kredsløb, tøj fra Europa indgår i, underligt. Meget tøj, der sælges i Europa og Nordamerika, produceres i lande i det globale Syd – bl.a. Bangladesh og andre asiatiske lande – af lavtlønnede arbejdere. Herefter sælges tøjet med enorm fortjeneste i det globale Nord. Når så forbrugere er trætte af tøjet, vender det tilbage til det globale Syd – til andre mennesker i andre lande.

(Visited 348 times, 1 visits today)