bogbraending

I dag betroede en universitetskollega mig at han for nylig havde fundet ud af at de studerende, der deltager i en årlig hyttetur, har et ritual med at brænde et eksemplar af en bestemt lærebog.

Og nej, det er ikke den lærebog, jeg har skrevet (den sælges til gengæld efter sigende til fordelagtig pris som kun lettere brugt) – faget er et andet. Men efter dagens afsløring kan det jo være, at min bog også vil blive flammernes bytte.

I 1930’erne var en tilsvarende skik en overgang meget udbredt i et land syd for grænsen. Der er ingen grund til at holde den slags i live. Uanset hvad man måtte synes om en bestemt bog, skal man ikke brænde den. Jeg kender adressen på et antikvariat, skulle nogen være i tvivl om hvad de skal gøre med deres eksemplar af den åbenbart upopulære lærebog i stedet for at lade den indgå i et dumt og studentikost ritual.

(Visited 567 times, 1 visits today)