Det er ikke flygtninge, der forsøger at nå over en grænseovergang. Det er ikke rædselsslagne mennesker der løber fra terrorister. Billedet er fra Manchester, hvor jeg lige nu befinder mig (jeg skal til min søsters bryllup). Og det viser mennesker i kø til udsalg på denne den sidste fredag i november. 

Vi har fået Halloween fra Storbritannien via USA. Og hjemme i Danmark fejrer de nu også Black Friday, den seneste rendyrket kommercielle højtid. De religiøse højtider foregiver i det mindste at handle om noget andet også.

I Frankrig og i Libanon og i Mali har der i denne måned været sorte fredage, og i Syrien, Yemen og Libyen er der ikke andet — men Black Friday handler bare om udsalg og om at købe sig væk fra verdens problemer.

Jeg har valgt i stedet at sende et bidrag til Læger uden grænser. Hvis vi i den rige verden har råd til udsalgsvarer, har vi vel også råd til at hjælpe dem, for hvem hver fredag er mørk.

(Visited 240 times, 1 visits today)