bologna

Anden dag i Bologna var også min sidste dag her. Vi fire, der var her – Domenico, Mario, Simon og jeg – endte med at bruge en masse tid på at tale om tids- og arbejdsplan for Horizon 2020-projektet; vi ville gerne kunne gennemføre projektet også hvis vi ikke får midler, for problemstillingen om typeinferens er spændende og relevant. Men den slags er ikke så let. I Italien er det om muligt endnu sværere at få eksterne forskningsmidler end i Danmark.

Til sidst på eftermiddagen skulle Simon tilbage til Glasgow, og Domenico skulle tilbage til Rom. Da Simons taxi kom, spurgte jeg chaufføren om han kendte noget til programmering.

– Sorry, no English, svarede han.

Så det fandt vi aldrig ud af.

Efter en lang dag satte jeg mig hjem på hotelværelset for at prøve at sammenfatte alle vores beslutninger og tanker om tids- og arbejdsplan, og hvis alt går vel, har jeg noget klar i morgen.

Aftenen sluttede med en lille tur i Bolognas restaurantmiljø. Først et besøg på det lillebitte vegetariske spisested Spicchiricchi lige i nærheden af mit hotel; samme person er ejer, kok og tjener. Jeg fik nogle stykker hjemmelavet tærte – der vel nærmest kan kaldes varianter over begrebet pizza. Og de smagte rigtig godt. Hertil en blandet, friskpresset frugt- og grøntsagsjuice.

Et billede fra Spicchiricchis eget websted, der viser ejeren/kokken/tjeneren.

Et billede fra Spicchiricchis eget websted, der viser ejeren/kokken/tjeneren.

Dernæst et besøg på BrewDog Bar, der drives af det skotske mikrobryggeri BrewDog. Her kunne Mario og jeg runde de to dage af med en snak om Horizon 2020 og om diverse tåbelige forskningsministre. Ulla og Esben og de andre er ikke isolerede fænomener. Jeg spurgte Mario hvor længe han havde kendt Domenico, som vi nu har talt med på ganske mange Skype-møder og som er en værdifuld person i vores samarbejde.

– Jeg mødte ham også første gang i går, sagde Mario.

Dét kom lidt bag på mig, men så indså jeg at man selvfølgelig ikke kan antage at alle italienere kender hinanden!

(Visited 147 times, 1 visits today)