Jeg stod op klokken 4.30 for at blive klar til at rejse til Malta til møde i forskernetværket BETTY. I lufthavnen i Aalborg mødte jeg først Mikkel Damgaard og Nis Tyrrestrup fra Love Shop. De skulle hjem til København. Ved et af de helt særlige tilfælde kom jeg bagefter til at sidde ved siden af min gamle studiekammerat Lars Bækgaard i flyet til Frankfurt. Lars, der er lektor på Aarhus Universitet, skulle videre til USA for at besøge sin søn, der i dette semester er udvekslingsstuderende derovre. Som altid fik vi snakket om alle de mange ting, der optager os – den akademiske biks, miljøpolitik, manglen på forskningsmidler, familie, musik osv. osv.

Turen til Malta gik over Alperne, over den italienske riviera og over Elba – udsigten var usædvanligt flot. Da jeg endelig landede i Valletta, tog det forbløffende lang tid at komme frem til den gamle bykerne. Hvorfor det var så galt, forstod jeg først senere,  da jeg skulle tilbage til hotellet. Myldretiden begynder kl. 13 og slutter ved 19-tiden, sagde chaufføren. Og dét har han helt ret i. Det tager længere tid end man tror at komme rundt på denne ø, der er mindre end Mors.

Dagen sluttede med en fælles middag på en restaurant i Valletta, hvor ejeren samtidig var kunstner og havde udsmykket vægge såvel som borde.

Og nu, nu, er jeg så træt at jeg skal sove. Omsider!

 

(Visited 117 times, 1 visits today)