IMG_20160411_190226 IMG_20160411_190302

Fra 1988 til 1991 var jeg i Edinburgh, hvor jeg lavede en PhD ved University of Edinburgh på det, der hed og hedder Laboratory for Foundations of Computer Science (LFCS). I dette forår har LFCS 30-års-jubilæum, og i den anledning er jeg taget herover.

Det er en underligt kølig dag herovre, men ellers er det godt at være tilbage.  De år, jeg tilbragte her, var en vigtig tid i mit liv. Verden føltes åben – og det var endda mens jeg var her, at Berlinmuren faldt og det kunne ikke andet end bekræfte mit indtryk af at alt var muligt.

Der er noget helt særligt ved at se byen igen. En hel masse er forandret – turen fra lufthavnen ind til centrum med den nye letbane virkede underligt fremmed. Først da vi nåede Haymarket, kunne jeg genkende den by, jeg engang færdedes hjemmevant i. Men byen ligner stadig på mange måder det Edinburgh, jeg husker og kom til at holde af. Jeg er trods alt også mere end dobbelt så gammel som dengang jeg ankom her, dengang i forrige århundrede. Også jeg er således en helt anden, men vel også på nogle måder den samme.

Jeg besøgte min gamle nabo, Sylvia von Hartmann – en ældre tysk dame, der er kunstmaler og kunsthåndværker og har boet en menneskealder i Skotland. Hun bød mig på te og vi sad og snakkede i hendes lille hus, der faktisk er endt med at være et kunstværk i sig selv – fuldt af hendes sirlige, hjemmelavede møbler, egne malerier, døre med inskriptioner på tysk og hjemmelavet tapet med hendes unikke tegninger af planter fra Princes Street Gardens. Det gik op for os, at det var otte år siden vi sidst sås, men alligevel føltes det som om vi kunne tage den gamle, gode samtale op fra der hvor vi slap dengang. Og det gik op for os, at jeg nu var ældre end Sylvia var dengang vi først mødes for længe siden! Dengang syntes jeg vel at hun var en ældre dame, men hun var kun lige blevet 50.  Netop i dag mærkede jeg for alvor hvordan tiden går. Der er mange følelser forbundet med at gense Edinburgh.

(Visited 166 times, 1 visits today)