Kategorier
Blog Medierne

Mediernes korte hukommelse

45007360-1000x50we_1

I begyndelsen af september 2015 var der et voldsomt fokus i medierne på flygtninge, der ankom til Danmark. Nu er det maj 2016, og borgerkrigen i Syrien raser videre. Men det er tydeligt, at medierne har fundet andet at fokusere på end flygtninge, der ankommer til Danmark. Medierne har nemlig en kort hukommelse; i vore dage hvor begrebet breaking news bliver brugt stadigt oftere, er det som om denne hukommelse bliver kortere og kortere.

Ulempen ved mediernes korte hukommelse er, at nogle problemstillinger, der fortjener vedvarende opmærksomhed, bliver gemt og glemt. Fordelen ved mediernes korte hukommelse er til gengæld, at nogle problemstillinger til gengæld får fred. For situationen om flygtninge og asylansøgere i Danmark mærker man begge konsekvenser – der er ikke helt så mange pludselige tiltag og negative udtalelser som for et halvt år siden, men der er heller ikke helt den samme opmærksomhed på de voldsomme menneskeskæbner, der her er tale om.

Massemedierne er i høj grad med til at forme vores kollektive hukommelse. Det, der i virkeligheden bekymrer mig ved mediernes korte hukommelse, er at vi, der bruger medierne, også tit ender med at få en kort hukommelse og det manglende overblik, der følger af det. Hvad lærer journalister mon egentlig om dette?

(Visited 126 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar