Kategorier
Billeder Blog Menneskerettighederne

20 år efter krigen

In the camp of Visca, a boy and a women near the place where the refugees throw waste.

Det er underligt og trist at skulle indrømme, at jeg faktisk ikke ved ret meget om hvordan tilværelsen er i Bosnien i vore dage. For mere end 20 år siden var nyhederne fyldt med reportager fra borgerkrigen, der rasede i Sydeuropa. I dag er der – tavst.

Der er en interessant billedserie i Wired af den franske fotograf Adrien Selbert, der viser glimt af hverdagen i Bosnien i vore dage. Når jeg ser billeder, indser jeg at der stadig er flygtningelejre i Bosnien den dag i dag. Billedet ovenfor er taget i flygtningelejren i Visca.

Når situationen kan være sådan, at der stadig er flygtningelejre mere end 20 år efter en krig er slut et sted i den industrialiserede verden, bør det mane til eftertanke hos dem, der i dag siger at flygtninge “bare kan tage hjem”. UNHCR er da også kommet frem til et menneske, der flygter fra sit hjem nu, vil komme til at være flygtning i 17 år og dette er bare et gennemsnitstal.

(Visited 141 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar