Foto: NBC/Gerardo Mora / Getty Images

Foto: NBC/Gerardo Mora / Getty Images

I nat mistede mindst 50 mennesker livet på en LGBT-natklub i USA. Ligesom så mange andre gange før i de seneste år er der tale om en terrorist, der handler på egen hånd. Amerikanske medier er vant til alt dette og har hurtigt kunne lave en liste over de seneste årtiers blodigste massakrer.

Den grusomme hadforbrydelse i Orlando rammer ned i en ækel  blanding af religiøs fanatisme (endnu engang er det Islamisk Stat, som en terrorist påberåber sig tilknytning til), nem adgang til håndvåben og ikke mindst homofobi som man nok kun kan finde i USA. Formodentlig er dette en tragedie, som vil blive genstand for mange forskellige tolkninger. Lige nu spekulerer jeg på hvordan den kristne højrefløj i USA vil reagere; gerningsmanden har en baggrund som placerer ham blandt de grupper, de tordner imod, men det samme gælder jo ofrene for denne massakre. Måske vil dette omsider kunne få den kristne højrefløj til at tænke sig om, i hvert fald hvad deres homofobisk indstillinger angår.

(Visited 182 times, 1 visits today)