Fotografi den 16-06-2016 kl. 22.49

I morgen kommer den nye sofa, som vi købte for et par måneder siden. For at den skal kunne komme ind ad døren og hen på sin rette plads, var jeg nødt til at gøre noget ved alle de flyttekasser, der har stået på stuegulvet i en uges tid nu. Så min datter og jeg begyndte at sætte bøger op på reolerne. Det gik hurtigt – ingen sortering efter forfattere eller titel eller noget som helst. En dag skal det hele gås ordentligt efter. Det lover jeg!

Hvor har du mange bøger, far! sagde Nadia flere gange, når vi åbnede endnu en ny flyttekasse. Først lød hun forbløffet, til sidst lød hun faktisk lidt forarget. For ja, selv om min hustru har et pænt antal bøger, har jeg vel en fire-fem gange så mange. Søren Kierkegaard og Star Wars og Chambers English Dictionary og Karl Ove Knausgårds Min kamp på norsk osv. osv. Begrænsningens kunst er så tydeligt ikke en af de kunster, jeg dyrker. Ude på mit kontor på AAU står endnu en bestand af bøger, men det er de “rigtige” fagbøger.

Nu står de fleste bøger på hylderne, og de står i to lag næsten overalt (dvs. de dele af reolen, hvor det ikke er tilfældet, måler i alt 0 cm). En dag skal jeg rydde op i hele det enorme boglager, men af en eller anden grund falder det mig meget svært at skille mig af med bøger. De bøger, som har været gode læseoplevelser, vil jeg ikke af med, for de rummer minder. De bøger, som jeg endnu ikke har læst, vil jeg selvfølgelig ikke af med. Og de bøger, der var noget skrot, har jeg lykkeligt skilt mig af med for længe siden. Jeg tror ikke, at jeg er den eneste bogsamler, der har det på den måde.

Der er stadig en ordentlig samling flyttekasser i stuen i skrivende stund, og de rummer noget endnu mere antikveret end bøger, nemlig cd’er.

(Visited 163 times, 1 visits today)