Kategorier
Blog Musik

Case, Lang og Veirs

Endnu et album, jeg er blevet opmærksom på i denne måned, er Case/Lang/Veirs, der er et samarbejde mellem de tre sangerinder og sangskrivere Neko Case, K.D. Lang og Laura Veirs. Tilbage i 1990’erne  lyttede jeg temmelig meget til k.d. lang (sådan vil hun gerne have sit navn stavet) og købte et par af hendes albums – Shadowland og Ingenue, der i modsætning til Langs tidligere albums ikke var så country-præget. Men som det så ofte sker, gled min interesse over på andre musikere. En del år senere begyndte jeg at lytte til The New Pornographers, der ligesom k.d. lang er fra Canada. Et af medlemmerne af dét band er Neko Case – der ikke er fra Canada, men derimod er fra USA. Som flere andre af bandets medlemmer har hun en sideløbende solokarriere, og ligesom k.d. lang startede Neko Case i country-genren. Laura Veirs kender jeg derimod ikke så meget til.

Case/Lang/Veirs er ikke et country-album, men er tæt på det udtryk, de tre kvinder har nu – et sted mellem folk, country og rock. Albummet er præget af de udtryksfulde og meget forskellige stemmer: k.d. langs store, bløde country-mezzosopran, Neko Case’s lysere og mere komprimerede vokal og Laura Veirs’ egentig lidt pigede stemme.

Men det ville ikke fungere rigtigt, hvis ikke det var fordi der er ganske mange vellykkede sange på Case/Lang/Veirs. Åbningsnummeret “Atomic Number” (der er tydeligt Neko Case-præget) kan I høre ovenfor; det fungerer samtidig som en kort introduktion til Case, Lang og Veirs – de tre dukker op i nævnte rækkefølge i begyndelsen af nummeret.

Der er forresten en forbindelse til Karl Blau, som jeg for nylig skrev om her og som jeg også lytter ganske meget til for tiden. Hans nye album Introducing Karl Blau er produceret af Tucker Martine, som er gift med Laura Veirs – og Laura Veirs synger faktisk også kor på Karl Blaus nye album.

(Visited 93 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar