Kategorier
Blog Musik På farten

Onsdag aften på Roskilde


I dag tog jeg til Roskilde Festival. Jeg er lidt for magelig til at campere, så jeg overnatter på vandrehjem i Københavns midtby.

På sovesalen var der tre helt unge mænd, der skulle til festival her til aften for at se Red Hot Chili Peppers og Wiz Khalifa. Det var lidt specielt at sidde der og fortælle dem anekdoter fra de snart mange gange, jeg har været til festival herovre. 

Første koncert havde jeg set frem til, og den endte med at blive en rigtig stor oplevelse. Damon Albarn optrådte sammen med Orchestra of Syrian Musicians og mange gæstesolister fra Mellemøsten og Afrika – og et enkelt indslag fra den vestlige popverden, nemlig Julia Holter fra USA. Det syriske orkester havde med sig et smukt syngende kor. Blandt solisterne lagde jeg især mærke til den algeriske rapper Malikah. Jeg kan desværre ikke arabisk så hvad hun rapper om, ved jeg desværre ikke. Men hun er rigtig dygtig. Det er gribende at høre kunstnere fra lande ramt af krig og undertrykkelse besynge livet, lyset og glæden. 

Bagefter tog jeg hen til sidste halvdel af koncerten med Slayer, et band jeg har lyttet til med mellemrum men nok aldrig rigtig lært at holde helt af som andre af deres samtidige i genren. Beklager. Men jeg kan ikke lade være med at blive imponeret af hvor godt de gør det live. Tom Araya virkede bevæget da han tog afsked. Bandet har trods alt også været hårde ting igennem, ikke mindst tabet af Jeff Hanneman i 2013. Hanneman blev da også mindet i det allersidste nummer. 

To timer senere spillede At The Drive-In på samme scene. Lidt nede bagved kunne jeg se en del mænd, der vel var først i fyrrerne, der nikkede med til musikken. De er vel vokset op med dette band, der havde sin storhedstid omkring årtusindeskiftet og nu er gendannet.

Til sidst mødte jeg Simon Dalsgaard og Mark Jensen-Skovgaard, som jeg kender fra poetry slam-scenen i Aalborg og på den måde blev den sidste koncert med Red Hot Chili Peppers baggrundsmusik. Vi konstaterede dog at koncerten var temmmelig meget bedre end hin berygtede optræden fra samme band tilbage i 2007 uden dog at være et nødvendigt indslag på Orange Scene.

(Visited 200 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar