bondropsgade

lissabon

I dag vendte jeg og min familie hjem fra to ugers ferie i Lissabon. I et typisk eksempel på hybris udbrød jeg, da vi kørte i taxi hjem, at der da vist ikke kom det skybrud, DMI havde truet med.  Idet jeg sagde det, tog regnen voldsomt til.

Det har på mange måder været en god ferie med varmt vejr og gode muligheder for at se sig om i og omkring Portugals hovedstad. Der var restaurantbesøg, der var strejftog i butikker, der var aftener ved Tejo-floden. Lissabon (eller Lisboa, som byen jo rettelig hedder) er så afgjort et besøg værd. Inden året er omme, skal jeg dertil igen hele to gange til, men nu i forbindelse med mit arbejde.

Som så ofte før har jeg brugt sommerferien til at få læst mindst én af de tykke bøger, der har det med ellers at stå ulæste hen på min reol. Denne gang blev det City on Fire af Garth Risk Hallberg; dén roman vil  jeg skrive noget mere om her snart. Og så fik jeg også læst Nattog til Lissabon af Pascal Mercier – en gave fra min hustru. Også den vil jeg skrive lidt mere om her en anden gang.

Desværre har det også været to uger, hvor de mange triste nyheder om blodige terrorhandlinger i Frankrig, i Tyskland og i Afghanistan ikke har kunnet undgå at give ferietiden en dyster undertone, vi alle helst havde været foruden.

Jeg har endnu knap en uge tilbage, inden arbejdet kalder igen.

(Visited 144 times, 1 visits today)