IMG_20160802_164716

Midlertidigt kaos på mit gamle kontor.

I dag begyndte jeg at pakke mit kontor ned. I efterårssemesteret 2016 skal jeg for første gang i mine 21 år som lektor slet ikke undervise; jeg holder af at undervise (både kursusundervisning og projektvejledning), men i de sidste mange år har det desværre været småt med mulighederne for fordybelse og sammenhæng. Min institutleder har gjort det muligt for mig at have undervisningsfri, og det er jeg meget taknemmelig for! I de kommende måneder vil jeg bruge kræfterne på at forske og på at begynde arbejdet med at skrive en bog med udgangspunkt i nogle af mine forskningsresultater.

I den tid skal jeg rejse til udlandet af og til og i hele perioden have et kontor et andet sted på universitetet (det er hverken i Esbjerg eller i København, men ikke i den bygning jeg indtil nu har været i). I dag var jeg ovre for at se hvor jeg skal være. Det var beroligende at opdage, at den hidtidige beboer af dette nye, midlertidige kontor faktisk også hedder Hans. Det er der ikke så mange, der gør mere.

Det var også beroligende at se at kontoret lige akkurat var stort nok til at jeg kunne få min sofa med. I denne grå, statsindkøbte sofa har mange af de studerende, jeg har vejledt, og de kolleger, jeg har haft samarbejde med, siddet. Og nå ja, af og til har jeg også ligget på den en stund. Sofaen er faktisk et vigtigt undervisnings- og forskningsredskab. I modsætning til hvad nogle tror, kan man ikke få gode ideer på kommando eller på et på forhånd afsat tidspunkt på dagen. Man skal som forsker også have mulighed for at lade tankerne vandre uden distraktion, for at de kan komme det rigtige sted hen.

Jeg er ikke den eneste, der har det sådan. Den amerikanske matematiker Ken Ono siger i et interview med Der Spiegel

In my house you would find not more than two or three math books, and no pads of paper. Half the time I do my work, it’s on the sofa in my living room stretched out with my eyes closed, almost as if I was asleep. Hours will go by, and I just let my thoughts wander.

Og ja, jeg ved godt at den slags virker dekadent og luksusagtigt på nogle mennesker. Forhåbentlig kan det så være en trøst, at jeg ikke har nogen forskningsmidler overhovedet ud over sofaen.

(Visited 240 times, 1 visits today)