I dag har jeg for første gang i min tid som universitetslærer besøgt Aalborg Universitet i København. Det skete som del af den workshop i adjunktpædagogikum, som jeg står for at afholde. Nogle af mine kolleger på Institut for matematiske fag har allerede en del erfaring med at tage herover for at undervise.

Jeg har nok aldrig helt forstået det uomgængelige behov for at etablere en afdeling af AAU i København (så vidt jeg ved, var der allerede flere større universiteter i hovedstad og omegn), men nu ligger den der altså.

Nogle forskelle sprang i øjnene. Der f.eks. er ingen grupperum at se. På denne måde er AAU København på forkant med udviklingen på en lidt ærgerlig måde. Kantinen ligner i modsætning til kantinerne i Aalborg en rigtig kantine med metalbestik og fajanceservice. Dét var et plus.

Bagefter, da jeg skulle finde kursuslokalet, viste det sig forbløffende nemt for mig at fare vild. Der er fire bygninger navngivet A, B, C og D, så jeg troede at lokale C1-2.006 var i C-bygningen. Men nej. Hver enkelt bygning er nemlig inddelt i afsnit, der også er navngivet fra A til D.

Jeg kom uforvarende på sightseeing i bygningerne og endda over den fra billeder så kendte gangbro over vandet. Til sidst nåede jeg dog frem, takket være hjælp fra informationsskranken. Kursuslokalet lå, viste det sig, lige ved hovedindgangen!

Workshoppen var temmelig koncentreret. Desværre var der ingen højttalere i det lille mødelokale (ikke et problem, jeg er stødt på i Aalborg), så afspilningen af mine podcasteksempler kom til at halte en del på lydsiden.

I skrivende stund er jeg allerede på vej hjem igen. Det var lidt overraskende at besøge en afdeling af AAU, der faktisk mindede mig mere om IT-Universitetet i sin fremtoning end noget af det, jeg kender fra Aalborg. I næste måned skal jeg derover igen.

(Visited 221 times, 1 visits today)