Kategorier
Blog Datalogi På farten

Turen til Ha Long

2016-11-23-16-57-41 2016-11-23-19-49-13 2016-11-23-14-00-45

Dagen startede med de sidste foredrag til APLAS og herefter tog nogle deltagere afsked med konferencen. Efter frokost tog resten af os en bus til Ha Long, hvor vi i de næste par dage skal holde en uformel workshop om programmeringssprogsteori (i bred forstand), dels på et hotel og dels på en båd ude i Ha Long-bugten.

Busturen fra Hanoi var på kun 160 kilometer, men tog mere end fire timer, indbefattet et længere stop ved en stor souvenirbutik, der solgte alt fra stenfigurer i legemsstørrelse over smykker og lakerede æsker til kaffe (vietnamesisk kaffe er efter sigende legendarisk god) og te.

Jo længere vi kom væk fra Hanoi, jo mindre grå blev himlen, og til sidst kunne endog se solen i form af en ildrød solnedgang. Herude var der stadig byer med neonlys og masser af reklameskilte, men mellem byerne var der grønne marker, hvor bønderne stadig går med de flade, kegleformede hatte, som man kender fra så mange film og fotos fra Vietnam.

Ha Long er vel nærmest Vietnams svar på Blackpool eller Atlantic City med forlystelsespart, udsigtstårn, neonlys og masser af ferieboliger til familier og andre på jagt efter nogle dage væk fra det hele.

Vi var sent fremme og havde derfor kun kort tid på hotellet, inden vi skulle til fællesspisning på en restaurant i nærheden. Her blev jeg som veganer en slags repræsentant for forsamlingens vegetarer og skulle sammen med de vietnamesiske arrangører snakke med en fra restaurantens køkkenpersonale nede i kælderen, hvor køkkenet lå. Her lagde jeg mærke til de store akvarier med fisk og de mange krabber, der lå, endnu levende, i store kasser. Det er ikke lige den slags, man som plantespiser bliver glad for at se.

Da vi forlod restauranten, mærkede vi straks blæsten og luften fra havet – en tydelig og velkommen forandring fra de seneste tre dages stillestående, smogfyldte luft i Hanoi.

(Visited 71 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar