I dag er jeg endnu engang ankommet til Lissabon. Formålet med mit besøg er at afslutte (om muligt) det arbejde, jeg begyndte på da jeg var her i det tidlige efterår. Hvis alt går som det skal, er der blevet lagt et manuskript på ArXiv.org inden året er omme.

Det er et noget anderledes Lissabon, jeg møder denne gang. Indflyvningen til Lissabon er noget helt særligt, og for første gang oplever jeg den i aftenmørke. Temperaturen hernede er dalet en del – i dag var det kun 19 grader varmt, og i de kommende dage daler temperaturen til 15-16 grader. Men jeg brokker mig ikke. Når man er vant til danske decembertemperaturer, minder dette om en pæn aften sidst i april.

Der er ikke mange turister i de små gader i Alfáma her 3. søndag i advent, og kun et enkelt sted hørte jeg en fadista synge fado inde fra en taverna. Til gengæld er der juletravlhed, og butikkerne har længe åbent i centrum. Juleudsmykningen her med tusinder af små LED-pærer er helt anderledes filigran-agtig end hvad jeg har set i Danmark.

Men meget andet er som jeg husker det. Sporvognene kører stadig, og udsigten over Tejo er den samme. Hvis jeg er heldig, kan jeg nå at se solnedgangen ved 17-tiden en af dagene.

(Visited 71 times, 1 visits today)