I dag sluttede seminaret på Schloß Dagstuhl, og det var tid til at tage hjem. Sammen med tre kolleger (en serber, en tysker ansat i Sverige og en italiener ansat i Sverige) tog jeg en taxi ind til Sankt Wendel. To af os skulle til Saarbrücken, de to andre til Frankfurt.

Fra Saarbrücken skulle jeg videre til Luxembourg. Her havde jeg aftalt at mødes med min fætter Knud og med Thorvald, der i mange år var gift med min jævnaldrende kusine Anna Sophie. Hun døde pludseligt sidste år i august efter mange år med sclerose.

Det var vemodigt ikke at skulle gense min kusine, som jeg husker som et lunt og på alle måder godt menneske, men jeg var glad for at møde Knud og Thorvald igen. Siden vi alle boede i Aalborg, er årene gået og tiden førte dem sydpå til Luxembourg hvor der var job at få, og det er mere end 20 år siden vi sås sidst. De to eksil-nordjyder tog mig på en lille gåtur gennem Luxembourg by hen til en pescetarisk restaurant – med ganske mange (og overraskende gode) veltillavede veganske retter. Her sad vi og fortalte om hvad der var sket for os siden dengang i forrige århundrede, og det var som om det ikke var ret længe siden vi havde set hinanden sidst. Det var en god aften.

(Visited 60 times, 1 visits today)