Det er interessant at se, hvad potentielle studerende har skrevet  i diskussionsfora på nettet om datalogiuddannelserne på Aalborg Universitet i årenes løb. Én skrev:

Jeg har været på datalogi i ét år på Århus universitet. Jeg vil ikke anbefale det. Det er enormt boligt og meget lidt praktisk. Ydermere skal man have Calculus hvilket er matematik på et lidt højere niveau end A, som jeg fandt meget besværligt (og unødigt).
Jeg vil derimod anbefale Aalborg Uni. Jeg har hørt det er langt mere praktisk deroppe.

Et andet, sted i et andet forum, skrev nogen derimod

Datalogi ved Aalborg Universitet er meget gruppeorienteret, hvilket er en god ting. Dog lægger de meget vægt på det teoretiske, hvilket både er en fordel og en ulempe.

Og en tredje skrev skrev:

AAU er har meget fokus på gruppearbejde, og ikke tung matematik. Det er også eneste sted i Danmark man kan blive optaget på CS uden Matematik A.

(Dette passer ikke. Man skal have bestået matematik på A-niveau, selv på Aalborg Universitet.)

Det er lærerigt at få disse glimt ind i en opfattelse af hvordan de uddannelser, jeg har med at gøre, bliver opfattet udefra. Jeg ved ikke, om jeg ville kunne genkende uddannelserne som nogen, jeg har forbindelse til, hvis jeg læste ovenstående uden at vide hvilket universitet, der var tale om.

Og så bemærker jeg, at der findes “skjulte informationskanaler”, der former kommende studerendes opfattelser af uddannelserne og nogle gange måske gør dette på en uheldig eller selvmodsigende måde. Hvad man skal gøre ved det fra universiteternes side, ved jeg ikke. Et første skridt ville være at være til stede i de fora på nettet, hvor kommende studerende får grundlagt deres forståelse og misforståelser.

(Visited 184 times, 1 visits today)