Sidste sommer skrev jeg om lastbilangrebet i Nice få dage efter at det fandt sted. Siden da har der i Europa været andre tilsvarende angreb i Berlin og i London– og nu sker det så i dag i Stockholm.

Mine tanker er hos dem, der har mistet nogen, de holdt af, og hos dem jeg kender i den svenske hovedstad – og jeg kan heller ikke lade være med at tænke på at en af mine kolleger i næste uge skulle besøge sin nærmeste familie i Stockholm.

Min fornemmelse er stadig at denne form for angreb ofte kan være udtryk for en form for “udvidet selvmord”, hvor gerningsmændene på én og samme tid hævner sig på en verden, de hader, og slår sig selv ihjel. Det er efterhånden blevet meget tydeligt, at vi har med en form for copycat-forbrydelser at gøre. Og det er stadig oplagt for mig at det aldrig vil holde op, uanset hvor mange gader vi spærrer af.

(Visited 157 times, 1 visits today)