Der var engang et band, der hed Guns’n’Roses. Men alle medlemmerne gik eller blev smidt ud, på nær Axl Rose. Og så spillede de i Aalborg. Var det stadig Guns’n’Roses? Det er 37 år siden, Bon Scott døde. Malcolm Young og Brian Johnson er nu også væk, og deres sanger er nu – Axl Rose. Er det stadig AC/DC? Dødsmetal/grindcore-pionererne Napalm Death findes stadig – eller gør de nu dét?, Der er nemlig ikke ét eneste af de oprindelige medlemmer tilbage. I Richie Blackmore’s Rainbow er der nu ikke ét eneste medlem tilbage fra bandets oprindelige storhedstid.

Det. vi har med at gøre, er rockmusikkens udgave af sorites-paradokset, som jeg har skrevet om her for år tilbage:  Hvis jeg har en stor bunke sten og fjerner én sten, er der stadig en stor bunke sten. Så fjerner jeg en sten mere, og vi har stadig en stor bunke sten. Men hvis jeg fortsætter på denne måde, er der kun to sten tilbage, og det er tydeligvis ikke en stor bunke sten. Hvornår skete overgangen? Sorites-paradokset kan løses ved at sige at begrebet “stor bunke sten” er et vagt begreb, dvs. at det ikke har en veldefineret afgrænsning.

Om 25 år er alle de oprindelige medlemmer af AC/DC sikkert afgået ved døden, og lur mig om ikke der stadig vil være AC/DC-koncerter til den tid, som kan fylde store koncertsale. Vil det band, der spiller til den tid, være AC/DC eller et AC/DC-hyldestband?

(Visited 112 times, 1 visits today)