Lige for tiden er der meget fokus i medierne på prins Henrik og på hans underlige adfærd og udtalelser. Jeg er bestemt ikke kendt som royalist, og i lang tid har jeg bare syntes, at han var pinlig og selvoptaget. Men på det seneste er der kommet en formodning om at prins Henrik måske har en form for demens, der fjerner hans hæmninger. Min mor blev selv ramt af netop en sådan form for demens, og faktisk er det ikke så usandsynligt at “kongen” har fået en lignende skæbne og at det, vi nu ser, er at demensen er ved at tage over.

Set i dét lys er historien om prins Henrik potentielt dybt tragisk. Men billederne og udtalelserne er derude, og medierne bliver ved med at gengive dem.

Min fornemmelse er, at der er ved at komme endnu mere skadefryd over medierne end før.  Det er da også bemærkelsesværdigt, at de kulørte medier faktisk er fyldt med fotos, der viser kendte mennesker fra deres grimmeste side. Google gav 11.700.000 hits på “ugly pictures of beautiful women”! I den endnu grimmere afdeling er der masser af billeder og filmklip rundt om på net-medierne, der viser ukendte mennesker, som kommer til skade eller dummer sig, nogle gange med meget alvorlige konsekvenser for liv og lemmer.

Jeg spekulerer på om (mange af) de “redigerede” medier som tv, ugeblade mm. er ved flytte sig over mod at betjene sig af samme appel til skadefryd, som i de seneste år har fået så gode udfoldelsesmuligheder på de uredigerede sociale medier.

(Visited 141 times, 1 visits today)