I dag er det første dag af efterårssemesteret, og endnu engang tager vi imod et stort antal nye studerende. Og endnu engang skal jeg være vejleder på første semester af datalogi- og software-uddannelserne. Kurt Nørmark, der er en meget dygtig og samvittighedsfuld semesterkoordinator, tog imod det nye hold på 224 studerende i Auditorium 7 på Badehusvej. Derefter skulle vi, der er vejledere, mødes med de helt nye studerende for allerførste gang.

Der er Kurt og Magnus Madsen, vores nye adjunkt fra Aarhus og så mig – alle de andre vejledere for dette hold er blevet kandidater her i år og har studietiden i frisk erindring. Det var noget af et chok for dem at opleve, at lokaleforholdene nu er så dårlige, at mange af de nye studerende nu ikke længere har et grupperum, men er henvist til at sidde på gangene.  Resten skal deles om grupperummene to grupper ad gangen. Da jeg mødtes med de nye studerende, var det nogle gange svært at få ørenlyd, fordi lokaleforholdene mildt sagt ikke var gode.

Det er kombinationen af de stadigt større årgange og de stadigt færre midler til uddannelsessektoren, der for alvor slår igennem nu. Jeg er næppe den eneste, der sendte en meget uvenlig tanke til det netop fremsatte forslag til finanslov.

(Visited 62 times, 1 visits today)