I morges, da jeg stod og ventede på bussen i Nørresundby for at komme ud til lufthavnen, kom en ung mand forbi stoppestedet med sin lille dreng. Han kiggede på mig, smilede og sagde “Se, der er farfar!”. Faderen måtte desværre skuffe sin søn – “Det er ikke din farfar, det er bare en mand, der står og venter på bussen”.

Det var faktisk lige ved, jeg ikke var kommet af sted. I går, da jeg ville tjekke ind online, opdagede jeg at billetten var blevet annulleret på grund af en fejl ved betalingen. Men til alt held lykkedes det mig på falderebet at få købt en ny billet, omend den blev noget dyrere..

Så i skrivende stund sidder jeg, der ikke er nogens farfar, i Berlin efter en flyvetur via Amsterdam. Her så jeg ved gate D62 en mand, der sad koncentreret og tastede løs på sin MacBook – han virkede bekendt, men jeg kunne ikke helt placere ham. Men så kiggede han op og hilste på mig – det var ingen ringere end Jorge Pérez, som engang var ved Universidade Nova de Lisboa, men nu er ansat ved universitetet i Groningen.

Jeg brugte eftermiddagen på at fare vild i Berlin kun bevæbnet med en dagsbillet til den kollektive transport. De seneste to gange, jeg har været her, har jeg boet inde i centrum, ikke langt fra Brandenburger Tor, men denne gang bor jeg i Schöneberg, et stykke længere mod sydvest, og her har jeg aldrig været før. Andre gange, hvor jeg har været ude at rejse, har jeg efterhånden lært området at kende, men jeg skal allerede hjem igen tirsdag morgen kl. 6.00, så det skal ikke lykkes mig denne gang. Men jeg nåede da ind til Brandenburger Tor og fik set mig en lille smule omkring. I morgen skal jeg præsentere den artikel, jeg har fået optaget til EXPRESS/SOS-workshoppen, og så får jeg samtidig hilst på nogle af mine udenlandske kolleger. Det glæder jeg mig til.

(Visited 27 times, 1 visits today)