Jeg vågnede af mig selv kl. 4.15 i morges og opdagede, at jeg ikke havde fået sat vækkeuret til kl. 4.20. Men op kom jeg, og efter taxien hentede mig kl. 5.30 har jeg brugt dagen på at rejse for at komme til ICWL 2015/SPeL 2015-konference i Sydafrika.

Først med KLM til Amsterdam. I Schiphol-lufthavnen havde jeg så god tid, at jeg kunne nå at meditere. Meditationslokalet var en positiv overraskelse og det var godt at finde ro her. Da jeg satte mig til at meditere – på en stol – var der også en muslim, en kristen og en mediterende person i lotusstilling. Senere, da jeg igen åbnede øjnene, var jeg alene i lokalet her.

Flyveturen fra Amsterdam til Kapstaden (som byen jo også hedder) varede 11 timer. Først fik jeg en vinduesplads ved siden af et ældre, handicappet ægtepar, men stewardessen mente at det nok var bedst for os alle, hvis jeg sad et andet sted. Og sådan havnede jeg ved nødudgangen, hvor der er masser af benplads – og ind imellem køer til toiletter og folk, der står og strækker ben eller bruger en massagerulle.

Men jeg sad godt. Jeg fik sovet og læst og skrevet, og mine støjdæmpende hovedtelefoner kom til sin ret. Over Tchad var der en lang episode med turbulens, men den store Boeing 777 tog pænt imod. Da vi var over Namibia, gik solen ned.

Til sidst var klokken 21.20; vi landede planmæssigt. Efter paskontrol og bagageopsamling var klokken på den anden side af 22.00, da en venlig chauffør hentede mig i lufthavnen og kørte mig ind til mit hotel. På vejen fortalte han mig lidt om nogle af de steder, vi kørte forbi – bl.a. Taffelbjerget, som man desværre ikke rigtig kunne se nu her efter mørkets frembrug.

På hotellet var der desværre et uventet problem med dækningsgrænsen for mit betalingskort (en lærestreg, man får, når man lægger beløbet ud for sine tjenesterejser), men det blev løst efter at jeg havde ringet til Danmark. Og om lidt kan jeg omsider lægge mig til at sove.

I morgen kl. 9.00 begynder det hele, og ved skæbnens underlige spil er det mig, der skal holde det første foredrag.

(Visited 24 times, 1 visits today)