Da jeg vågnede, hørte jeg den taktfaste lyd af regnens hårde trommen mod taget. Vejrudsigten havde ikke sagt noget om at den kraftige regn ville komme allerede i dag.

Min hustru gik hen og slukkede for klimaanlægget, og der blev helt tyst i lejligheden; det var ikke regn, men den larmende aircondition, jeg havde hørt. Så vant til efterårets forudsigelige tur ned i et regnvådt hul kan vist kun en dansker være.

I stedet fik vi en dag med høj sol og temperaturer omkring de 30 grader, en forsinket gæsteoptræden af den sommer, vi ikke havde oplevet i år. Familien aflagde besøg i Estufia Fria, en overdækket botanisk have med grønt på grønt og rislende strømme. I den store sø svømmede ænder, gæs og sorte svaner rundt mellem hinanden og vi sad og gættede på hvad de mon tænkte om hinanden. Mellem palmerne så vi pludselig en kat, der havde fundet vej ind i den botaniske have. (Om søndagen er der gratis adgang.)

På hjemvejen gik vi forbi en isforretning i Rua Garrett og købte is.

Vel hjemme i Rua dos Remedios satte jeg mig i sofaen og kiggede ud på den blå himmel. Det store krydstogtskib, der havde ligget til kaj nede ved Terreiro do Paço, tudede dybt i hornet. Et sted dernede på gaden gik nogen og sang en strofe på portugisisk. I ét samlende øjeblik lod jeg glæden ved ferien og varmen overvælde mig.

(Visited 30 times, 1 visits today)