Der er en del af mig, der nikker genkendende til High Fidelity af Nick Hornby – romanen om de indædt musikelskende og -klassificerende mænd, den, der siden blev en film med John Cusack og Iben Hjejle. I dag kom der endnu et kapitel i dén fortælling.

Nogle af dem, jeg kender, har genopdaget glæden ved lp’er og anskaffet sig en pladespiller. Selv har jeg haft svært ved at nå til dét nostalgiske niveau og befinder mig endnu i en verden af små, blanke skiver, som jeg har anskaffet mig fra december 1988 og frem. Selv om jeg abonnerer på en musikstreaming-tjeneste, køber jeg faktisk stadig cd’er af og til, og sidste år investerede jeg endda i noget så gammeldags som en ny disk-afspiller, der kan spille ikke bare cd’er, men også alle de andre beslægtede optiske formater, der siden er kommet til (især dvd, super-audio cd og blu-ray). Der er noget udefinerbart hyggeligt ved at “sidde med musik og film i hånden”.

I dag gjorde jeg så omsider det, jeg ikke fik gjort, da jeg havde samlet det lave hvide skab i fjor: Jeg hev alle mine cd’er ud og sorterede dem alfabetisk og efter årstal. På dén måde genopdagede jeg mine albums med The Go-Betweens (de er stadig værd at lytte til) og The Only Ones (et for længst hedengangent engelsk band, som også stadig er værd at lytte til) og opdagede til min forbløffelse, at jeg havde to eksemplarer af Porcupine med Echo and The Bunnymen. Forklaringen var den enkle, at det ene eksemplar var en genudgivelse med bonusspor, som jeg engang havde købt på en rejse til USA.

Nu er alle de mere end 1000 cd’er placeret i den skønneste orden: Opsamlingen Incursions in Illbient står lige før et album med Grethe Ingmann, der står lige før Turn On The Bright Lights med Interpol. I et særligt hjørne står alle de klassiske udgivelser.

Og oppe ovenpå, i et skab lige bag den Rickenbacker 4001 fra 1975, som jeg spiller alt, alt for lidt på, står der endnu 1000 cd’er, som jeg skal have gjort orden i en anden gang. I dag tog det seks timer, så jeg venter nok lidt med det.

(Visited 32 times, 1 visits today)