Kategorier
Blog På farten Teknologi

På cykel i Antarktis

Eric Larsen på cykel i Antarktis.

Jeg lod være med at tage cyklen på arbejde i dag, fordi jeg kunne læse at der ville komme slud og sne. Det skete så ikke rigtig. Men i dag kunne  jeg læse om en træningsapp, der hedder Strava (efter det svenske ord sträva). De geodata, den indsamler, blev i november 2017 brugt til at vise særligt interessant aktivitet på et verdenskort. Man kunne bl.a. se, at nogen cyklede i Antarktis, men også at der var amerikanere, der var ude at løbe i Afghanistan og Syrien. Her var selvfølgelig tale om militærpersoner, og på denne måde har Strava afsløret hvor de befinder sig.

Det er et slemt problem (disse data er gefundenes Freßen for gidseltagere og mange andre), men det er også tankevækkende at Stravas begrænsede dataindsamling faktisk er et potentielt problem. Så tør man slet ikke tænke på risici ved at bruge f.eks. Google eller Facebook.

Men det rigtig fascinerende var at opdage, at der er nogen, der har cyklet i Antarktis. Se, dét er noget mere hårdfør adfærd end de krumspring, en akademikere kan gøre. Jeg anede ikke, at man kunne cykle dér – min (ukorrekte) fornemmelse har altid været, at man ville synke i, når man prøvede at komme hen over indlandsisen.

En artikel fra 2012  (hvis forfatter meget passende hedder Denise Winterman) beskriver den første ekspedition, der skulle nå Sydpolen på cykel. Og Helen Skelton fra Storbritannien nåede frem – ved brug af cykel, ski og dragetrukne ski Den længste “rene” cykeltur i Antarktis skyldes dog Eric Larsen (der er amerikaner). Han ville nå Sydpolen udelukkende ved at cykle; det lykkedes ikke, men han nåede dog en fjerdedel af distancen.

(Visited 100 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar