Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

Det var gribende at se billederne i TV-Avisen fra de store mindeoptog for Kim Larsen, og det var overvældende at se, hvor dybe følelser hans død har vakt i så mange mennesker, herunder mig selv. Hvad enten vi har været forelskede, forladte, sammen, alene, glade for livet eller vrede over samfundets uretfærdigheder, har vi kunnet finde en sang fra Kim Larsens store katalog. Det er netop dét, der fortæller så meget om hans format som sangskriver og sanger, og det er vel også derfor, så mange måtte på gaden i går. I morgen tager jeg selv ned til Musikkens Hus i Aalborg for at se mindekoncerten på storskærm.

I Danmark har det i de seneste år været sportspræstationer, der har kunnet samle så mange mennesker – og nogle gange demonstrationer. Til gengæld har den nationalisme og de stramninger, som så mange politikere nu bejler til, ikke kunnet sende tilsvarende mange støtter på gaden. Dét er værd at tænke over. Kim Larsen var fra Danmark, men han var aldrig nationalist. Måske er der håb for os endnu herhjemme, selv om det er en kold tid, som vi lever i.

(Visited 95 times, 1 visits today)