Claus Hjort Frederiksen

I 2009 fik radiojournalisten Jesper Tynell Cavling-prisen for sine afsløringer af magtmisbrug i Beskæftigelsesministeret. Magtmisbruget havde daværende beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen som hovedperson. Blandt afsløringerne i de 15 indslag i Orientering på P1 var, at

  • Claus Hjort Frederiksen gav Folketinget usande oplysninger.
  • Ministeren afskaffede kravene til udenlandske arbejdstageres sikkerhed i farlige job – i al hemmelighed og uden om Folketinget. 
  • Beskæftigelsesministeriet bad kommunerne administrere den såkaldte 300-timers regel på en ulovlig måde.
  • Ministeriet bestilte misvisende tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen for at dreje den offentlige debat til egen fordel.
  • Embedsmænd slettede belastende dokumenter fra ministeriets arkiver.

Det imponerende (eller rigtig skræmmende) er, at afsløringerne aldrig har fået nogen konsekvenser. Hvad laver Claus Hjort Frederiksen i dag? Han er såmænd forsvarsminister, og han har tydeligvis taget sine erfaringer med sig ind i det nye ministerium.

I år kom det nemlig frem, at han undlod at oplyse Folketinget om, at der var problemer med at få valideret tiltag, som skulle sikre, at de nye F35-kampfly kunne flyve sådan, at beboerne ved Flyvestation Skrydstrup i Sønderjylland ikke ville blive tvunget ud af deres huse af støjen.

Heller ikke disse afsløringer om magtmisbrug ser ud til at have fået nogen konsekvenser for Claus Hjort Frederiksen. Det er også imponerende (eller rigtig skræmmende).

(Visited 213 times, 1 visits today)