Nogle gange er det forbløffende at læse andres beskrivelser af mennesker, der har begået alvorlig kriminalitet. I et interview om storsvindler Britta Nielsen beskriver en tidligere kollega hende sådan:

Hun er et af de sødeste mennesker, jeg har kendt. Jeg talte med hende dagligt. Hun tog sig altid tid til at hjælpe sine kolleger, der forsøgte at overleve så godt som muligt. En af dem, der klarede enorme sagsmængder, var en gennemgående figur og var knalddygtig, var netop hende. Hun kunne det hele. Jeg har aldrig hørt, at ordet “superbruger” er blevet brugt om hende, men alle vidste, at hun var det. Hun kendte systemerne ind og ud.

Så vidt jeg ved, har Britta Nielsen ikke mord på samvittigheden, men hendes underslæb har haft store konsekvenser.

Khaled Masood, der mejede 50 mennesker ned i et bilangreb i London og derefter begyndte at stikke med kniv, blev i 2017 af sine kolleger beskrevet sådan:

Farasat said he had been an “excellent teacher” during his time at the school and got on very well with all his , including the non-Muslim colleagues.

Describing him as a very “friendly, stable kind of guy”, he said he had never noticed any interest in a “politicised version of Islam” from Masood he said in an interview with the BBC

I en engelsksproget liste med beskrivelser af 15 berygtede mandlige massemordere bliver mange af dem beskrevet med ordene “nice guy”.

Alt dette viser endnu engang, hvor svært det er at finde ud af, hvad der egentlig sker inde i et menneske.

(Visited 201 times, 1 visits today)