I mandags var jeg med til fakkeldemonstrationen i anledning af 70-året for Verdenserklæringen om menneskerettigheder. Flere af dem, der holdt tale, var kommet til Danmark som flygtninge, og et gennemgående træk i deres taler var, at de holdt af mange ting ved Danmark og følte, at de hørte hjemme her, men også oplevede en tiltagende følelse af utryghed.

Man behøver ikke at være flygtning for at tænke på den måde. Mustafa Kemal Topal, der er PhD-studerende på Roskilde Universitet og dansker med tyrkisk baggrund, har en interessant kronik i Information om hvordan det er at være dansker med mindretalsbaggrund og følge med i “udlændingedebatten” i Danmark.  Mustafa Kemal Topal finder det meget ubehageligt,  han slukker oftere for fjernsynet, end han gjorde engang. Og han spekulerer på, hvordan hans datter på 11 år mon oplever “udlændingedebatten”.

Kronikkens konklusion bør være stof til eftertanke.

Støjberg repræsenterer ikke kun sig selv, men også den danske stat og regering, hvorfor hun også er forpligtet til at arbejde for, at min datter ikke skal føle sig som ’en anden’ i Danmark. Jeg ønsker ikke, at min datter bliver radikaliseret, hverken af højreorienterede danske politikere eller af islamistiske grupper, som er imod integrationen.

Men den danske udlændingepolitik er desværre blevet alt for polariseret, og det gør det svært for os i gruppen af ikkevestlige forældre at skabe balance for vores børn i den verden, de skaber.

Derfor er min opfordring til politikerne inden det kommende valg: Hold jer til en faglig og saglig diskussion om udlændinge, selv om jeres politik, der hviler på præmissen om den uintegrerbare ’anden’, giver mening for jer. Husk, at vores børn lytter med på jeres diskussioner i tv’et.

Regeringen skal forestille at være en regering for hele Danmark. Derfor vil jeg godt spørge: Hvad gør regeringen for at alle mennesker, der bor i Danmark, kan føle sig trygge og for at sikre at ingen af dem føler sig anderledes og udenfor? Hvordan vil de sikre sig, at tonen i valgkampen lever op til dette?

(Visited 90 times, 1 visits today)