Halong-bugten i det nordlige Vietnam.

Bente Klarlund skriver i Politiken om følelsen af ærefrygt, og om hvor vigtig den følelse er. Jeg har også selv skrevet om ærefrygt her for nogle år siden. Alene dét, at man oplever at der er noget, der er større end én selv, er en vigtig erfaring.

Siden jeg selv sidst skrev om ærefrygt på denne blog, er der kommet flere oplevelser til. Jeg husker tydeligt den 24. november 2016, hvor jeg stod på en bakketop på en ø i Halong-bugten i Vietnam og skuede ud over de små øer og de mange små skibe.

Ærefrygt kan bruges af mennesker med magt til at skræmme andre med, og det gælder især religiøse og politiske ledere. Men det kunne også hjælpe dem til at sætte sig selv i perspektiv og til at indse, at der var noget større end dem selv. Især nu, stillet over for de alvorlige trusler mod klodens miljø, ville det være en vigtig følelse at kommunikere – at der er noget, der er større end selv et menneske med magt.

(Visited 71 times, 1 visits today)