Selv om det var en ind imellem temmelig regnfuld lørdag, lykkedes det mig at genbesøge en del steder i Lissabon, som jeg holder af (så forudsigelig er jeg)– og også spist frokost med Susanne Sayers, der som nogle vil vide, er en dansk forfatter og journalist, der nu er bosat i Lissabon. Vi fik bl.a. talt om de forskellige underlige trafik-modefænomener, der plager den portugisiske hovedstad. Før i tiden var det de allestedsnærværende tuk-tuk’er, der pludselig prægede gadebilledet. Nu er turen så kommet til elektriske løbehjul med møntindkast; de er en form for bycykler for de ekstra dovne, og man kan se dem stå eller ligge de underligste steder.

Hvordan løbehjul kan blive en succes i en by med stejle, brostensbelagte gader, står hen i det uvisse. Susanne kunne fortælle en gyserhistorie om en kvinde, hvis løbehjul satte sig fast i en sporvognsskinne, netop som en modkørende lastbil nærmede sig!

(Visited 86 times, 1 visits today)