Kategorier
Blog Sindet

Hvad lærer man af en nedtur?

Det var overraskende for mig at læse, at Henrik Sass Larsen har haft en depression. Det er nok ikke kun mig, der altid har tænkt på ham som en hård og arrogant person, men med depressionen kom en voldsom følelse af hjælpeløshed over ham. Min første tanke var, at han måske lærer noget af alt dette og bliver mindre hård og arrogant.

Hvis Henrik Sass Larsens periode med depression kan få ham til at tænke sig om og måske endda tænke på om psykiatrien har tilstrækkeligt gode vilkår i Danmark, vil meget være vundet. Men lærer man nødvendigvis noget nyt af af opleve voldsom modgang? Jeg tvivler. I så fald skulle f.eks. hjemløse og ofre for partnervold være usædvanligt stærke. Det er de som bekendt langt fra altid. For to et halvt år siden skrev jeg her om hvordan mange politiske tiltag i disse år er baseret på en idé om at man skal opleve modgang og derigennem blive stærkere.

Jeg kan frygte, at Henrik Sass Larsens periode med depression bare ender med at forstærke hans eksisterende karaktertræk. I et interview taler han således først om at psykologen rådede ham til at få et andet arbejde, men til sidst røber han, at han stadig gerne vil være finansminister.

(Visited 174 times, 1 visits today)
Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar