I dag mødtes jeg med Jesper Guldbæk Iversen i forbindelse med DRs dialogprojekt Uenige sammen, der skal bringe vælgere, der er uenige om politiske spørgsmål, sammen.

Det var et rigtig hyggeligt møde. Jesper og jeg bor begge i Nørresundby, og vi har faktisk fælles bekendte, viste det sig. Der er desværre ikke nogen gode restauranter eller cafeer i Nørresundby, så vi mødtes på cafe “Ulla Terkelsen” på Kastetvej, få hundrede meter fra Nørresundby (hvis man cykler over cykelbroen).

Vi fik snakket om en række konkrete emner og kom endda frem til en helt konkret idé: At afløse partilederrunderne på tv med en række ordførerrunder, hvor man taler om et bestemt politikområde og hvor hvert parti sender sin ordfører fra området. Det vil få os væk fra det “præsidentvalg”, vi har nu, hvor man skal vælge mellem to statsministerkandidater, og over til faktisk at tale om samfundsanliggender. For i den politiske proces, der finder sted mellem folketingsvalgene, er udgangspunktet ikke at man skal vinde vælgernes opbakning, men at man skal tage sig af at identificere og løse samfundets udfordringer.

(Visited 368 times, 1 visits today)